Hennepkwekerij in bedrijfspand

Twee hennepkwekerijen aangetroffen in Nederweert

Hennepkwekerij Nederweert

De politie had een aantal tips binnengekregen over mogelijk verdachte zaken in het bedrijfspand op het industrieterrein in Nederweert. In navolging van de tips werd er door netbeheerder Enexis een meting gedaan. Hierbij werden verdachte waardes aangetroffen.

 

Instap

De politie kreeg geen contact met de huurder. De eigenaar was wel te bereiken en kwam direct naar de loodsen met de sleutels. De sloten waren echter vervangen en dus moest de politie de deuren forceren om toegang te krijgen tot de loodsen. Direct bij het openen van de deur werd de warmte van de kwekerij gevoeld. Ook de bekende geur van hennep werd direct waargenomen. Het pand werd in eerste instantie voorzichtig betreden omdat er altijd gevaar is voor zogenaamde ‘Boobytrap‘. Nadat alles was veiliggesteld werden de panden doorzocht.

 

500 planten en 1344 stekjes

In beide loodsen werden in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de ruimtes werden elk ongeveer 250 planten in professionele ‘growtenten’ aangetroffen. In de eerste loods werden ook nog eens ruim 1300 stekjes aangetroffen. Alle planten en materialen zijn door de politie in beslag genomen en worden vernietigd. Er is niemand aangehouden. Enexis was ter plaatse om de stroomvoorziening te ontmantelen. Er was sprake van illegale stroomaftrap. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand.

Lees verder op Nederweert24